Néhány fontos laptop kiegészítő

Author: | Posted in Informatika No comments

Ma már szinte mindenki és lehet, hogy talán te is használsz már valamilyen laptopot és hozzá valamilyen laptop kiegészítőt. Formatervezettek, hordozhatóak és bizony számos célra használhatóak. Azonban ahhoz, hogy mindig mindenhol használni tudd, szükség van néhány egyéb eszközre is. Ebben a bejegyzésünkben a legfontosabb kiegészítőkről írunk.

Kényelmi kiegészítők otthonra notebookokhoz

Kezdjük azokkal a laptopokkal, amelyeket a legtöbben otthon használnak. Ha neked is az íróasztal mellett ülve van szükséged a note-bookodra, akkor mindenképpen vegyél egy laptop emelőt. Így ugyanis nem fog a lap topod az asztalod lapjával érintkezni, tehát mindig éri levegő is. Az emelő megvásárlásakor fontos szerepe van a laptop méretének is. Ezért jó ha tudod, hogy mekkora átmérője van a gépednek. Ha pedig az otthonodon kívül, utazási időben, vagy a munkahelyeden is szeretnéd használni a laptopodat, akkor az emelő mellé mindenképpen vásárolj egy notebook táskát is. Szinte minden hypermarketben beszerezheted ezeket a termékeket. Itt általában sportosabb dizájnú laptop táskákat vehetsz, de ha elegánsabb darabot keresel, akkor benézhetsz egy butikba, vagy érdeklődhetsz akár bőrdíszművesnél is. Mindenképpen vidd magaddal a laptopodat, amikor vásárolsz.

laptop kiegészítők

Laptop kiegészítőkkel felszerelve.

Gondolj arra is, hogy a laptopokon jóval kisebb méretűek a billentyűk, mint az asztali gépekhez csatlakoztatható billentyűzeten és a touchpaddal sem olyan könnyű bánni, ezért ha nem tudsz kényelmesen haladni, akkor csatlakoztass egy külső billentyűzetet és egeret a laptopodhoz. Nézd meg, hogy mennyi usb kimenet van a laptopon, és ha nem elegendő, akkor vegyél egy usb elosztót is. Amire még mindenképpen szükséged lesz az egy hordozható adattároló, hiszen a laptopod merev lemeze bármikor megsérülhet, így elveszítheted az adataidat. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, szükséged lesz egy biztonsági mentésre is. Szóval vásárolj egy pen drive-ot is.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.