Mit szimbolizál az eljegyzési gyűrű?

Author: | Posted in Divat, Egyéb No comments

Az eljegyzési gyűrűk anyaga és formája is kötött, általában első ránézésre fel lehet ismerni, hogy valaki jegyben jár. A kötött forma arra utal leginkább, hogy a gyűrűben jellemzően egy kő van, ami kerülhet sima aranyba, fehéraranyba vagy többszínű aranyba. A hangsúly tehát nem a gyűrűre fókuszál, hanem a kőre, ami sok esetben egy briliáns csiszolású gyémánt.

Az eljegyzési gyűrű jelképezi az összetartozást.

Az egyedi eljegyzési gyűrű jelképezi az örök szerelmet és az elkötelezettséget. A különböző fémekből gyönyörűen kidolgozott, fenséges jegygyűrűk biztosan tökéletes emléket állítanak majd a különleges napnak. A kétszínű jegygyűrűktől kezdve, egészen a gyémántos jegygyűrűkig minden stílushoz létezik megfelelő darab.

A lenyűgöző menyasszonyi ékszerkollekciók biztosítják, hogy mindennapok csillogással teljenek. A gyöngyös esküvői ékszerek, gyönyörű menyasszonyi szettek, mind eleganciát képviselnek és tökéletesek a különleges naphoz.

Melyik kézen kell viselni a jeggyűrűt?

Manapság a jegygyűrűket leggyakrabban a bal kéz negyedik ujján viselik, de néhány országban, köztük Indiában, Németországban, Spanyolországban, Norvégiában és Oroszországban hagyományosan a jobb kézfejen hordják. Összességében úgy tűnik, hogy a kulturális hagyományok és normák szabják meg a szokás mércéjét. A gyűrűsujj hagyománya és szimbolikája egészen az ókorig vezethető vissza. A legenda szerint úgy hitték, hogy a gyűrűsujjnak van egy ere, amely közvetlenül a szívhez kapcsolódik, így a szerelmesek szívét a gyűrűjük köti össze. A korai rómaiak ezt Vena Amorisnak, azaz a szerelem vénájának nevezték. Így a szerelemben megalapozott szövetség megszilárdítása érdekében a gyűrűt erre a bizonyos ujjra helyezték, hogy jelezze az újdonsült házaspár közös szerelmét, lényegében összekötve a két szívüket.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.